Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται, να εκπληρώσει κάθε όνειρο των νέων μας – Δήλωση για την ανακοίνωση των βάσεων


ÓÕÆÇÔÇÓÇ Í/Ó ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÁÍÁÐÔÕÎÇÓ ÊÁÉ ÐÏËÉÔÉÓÌÏÕ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ (ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δήλωσε:

«Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής δίνει τέλος στην αγωνία των νέων της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Θέλω να συγχαρώ θερμά τους επιτυχόντες, οι οποίοι είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Εύχομαι να γράψουν τη νέα σελίδα της ζωής τους με την ίδια επιμονή και αποφασιστικότητα: η αναζήτηση της γνώσης είναι ένα κοπιαστικό, αλλά συνάμα πολύ όμορφο ταξίδι.

 

Παράλληλα, να προτρέψω όσες και όσους δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους, είτε στον ίδιο είτε σε άλλο δρόμο: οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι επιτυχίες δεν σταματούν ποτέ για όσους τις κυνηγούν.

 

Ωστόσο, όλες και όλοι, όπως βέβαια και οι αφανείς συμπαραστάτες, εκπαιδευτικοί, οικείοι, συγγενείς και φίλοι των εξεταζόμενων αξίζουν την αναγνώριση και τα θερμά μας συγχαρητήρια, καθώς συμμετείχαν σε μια απαιτητική δοκιμασία που έγινε ακόμα πιο ασφυκτική με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που αποκλείει νέες και νέους, ακόμα και αριστούχους, προς όφελος των ιδιωτικών κολλεγίων.

 

Τέλος, να καλωσορίσω στην περιοχή μας, τους νεοεισελθόντες φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Θα αντιληφθούν σύντομα ότι η επιλογή τους θα δικαιωθεί καθώς, τόσο το ακαδημαϊκό επίπεδο, όσο και ο πλούτος εμπειριών που θα αποκομίσουν από την φοιτητική ζωή στην περιοχή μας, θα τους ανταμείψει.

 

Αγαπητές νέες και νέοι,

 

Σήμερα δεν είναι το τέλος μιας εποχής, αλλά η αρχή μιας άλλης.

 

Εύχομαι το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται σε καθένα και καθεμία από εσάς, να εκπληρώσει όλα σας τα όνειρα, για ένα πιο αισιόδοξο και δημιουργικό μέλλον, τόσο για εσάς όσο και για την ελληνική κοινωνία.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχή της Κοζάνης για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής Δήμου Βελβεντού