Ειδήσεις

Στάθης Κωνσταντινίδης: Ας αφήσουμε τους απόδημους Έλληνες μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ιδεοληψίες και δογματισμούς


Ευδιάκριτο μήνυμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, να αφήσουν τους απόδημους Έλληνες μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ιδεοληψίες και δογματισμούς έστειλε ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης από το βήμα της Βουλής, μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αίρει τους περιορισμούς στην ψήφο των απόδημων Ελλήνων.

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε ότι με τη νομοθετική πρωτοβουλία το ελληνικό Κοινοβούλιο ικανοποιεί «έναν ανεκπλήρωτο για περίπου πενήντα χρόνια εθνικό στόχο, τη δυνατότητα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο της κατοικίας τους ή έστω, της διαμονής τους». Τόνισε, επίσης, πως όταν τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας επικαλούνται την ανάγκη συνεννόησης, αυτό πρωτίστως σημαίνει ότι πρέπει να συμπράττουν στα μείζονα, αναγνωρίζοντας και ενεργοποιώντας παρεμβάσεις στο έδαφος κοινών παραδοχών.

«Το μείζον είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στον Έλληνα κάτοικο του εξωτερικού να ψηφίζει από εκεί που θα βρίσκεται την ημέρα των εθνικών εκλογών» ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης, χαρακτηρίζοντας  «προσχηματική» και «άστοχη» την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης περί δήθεν έλλειψης διαβούλευσης.

«Καλώ όλους τους συναδέλφους, από όλους τους χώρους, να υπερβούν τα κομματικά τους σύνορα και να αδράξουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία, αυτό το νομοσχέδιο να τύχει της υπερψήφισης από τριακόσιους Βουλευτές. Έχουμε μια χρυσή ευκαιρία να αποδείξουμε ότι υπάρχουν ζητήματα, υπάρχουν πεδία, που μας ενώνουν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Μπορείτε να βρείτε το βίντεο της ομιλίας του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://youtu.be/dez5trQBgJc

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής Δήμου Βελβεντού
Επόμενο άρθρο Τακτική, δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού