Ειδήσεις

Δήμος Κοζάνης: Διευκρινίσεις για το ζήτημα πληρωμής των λογαριασμών ύδρευσης σε Άγιο Δημήτριο και Ρυάκιο


Filling up a glass of water

Ο Δήμος Κοζάνης, σε συνέχεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (22.08.2023), αναφορικά με το ζήτημα της πληρωμής των τιμολογίων ύδρευσης πόσιμου νερού(έτος 2012 και Α΄ εξάμηνο 2013)από τους κατοίκους Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου, λόγω εύρεσης εξασθενούς χρωμίου,διευκρινίζει ορισμένες λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα σημειώνεται, ότι η πλειονότητα των κατοίκων έχει ήδη ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στη ΔΕΥΑΚ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών (Αριθ.Πρωτ.:23091)σε έγγραφο τωνπροέδρων των  Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου, σχετικά με τη διαγραφή των χρεών για τοσυγκεκριμένο διάστημα , αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατή η διαγραφή των λογαριασμών ύδρευσης με τις προσαυξήσεις αυτών στο χρονικό διάστημα έτος 2012 και Α΄ εξάμηνο του 2013, αλλά είναι δυνατή η έκδοση αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α., για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των πελατών της, χωρίς διαγραφή οποιουδήποτε μέρους της κύριας οφειλής».

Επισημαίνεται, ότι η απόφαση σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών που αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ληφθεί το 2020 από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Κοζάνης.

Επισυνάπτεται, η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΕ ΦΣ Κοζάνη: Δυναμώνουμε με Θέμη Τζημόπουλο
Επόμενο άρθρο Τριήμερο δημόσιων εκδηλώσεων του LIFE SafeCrossing σε Καστοριά, Αμύνταιο και Κοζάνη