Ειδήσεις

Τριήμερο δημόσιων εκδηλώσεων του LIFE SafeCrossing σε Καστοριά, Αμύνταιο και Κοζάνη


Σε δημόσιες  εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό προχωράει το έργο LIFE SafeCrossing στις 28, 29 και 30 Αυγούστου στις πόλεις της Καστοριάς, του Αμυνταίου και της Κοζάνης.Το έργοστοχεύει στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων με προστατευόμενα είδη της άγριας πανίδας σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: μαρσικανική καφέ αρκούδα (Ursusarctosmarsicanus) και λύκος (Canislupus) στην Ιταλία, ιβηρικόςλύγκας (Lynxpardinus) στην Ισπανία και καφέ αρκούδα (Ursusarctos) στην Ελλάδα καιτη Ρουμανία.

Καθώς το έργο ολοκληρώνεται, οι εκδηλώσεις θα έχουν απολογιστικό χαρακτήρα και θα αναλύσουν πως εξελίχθηκαν οι επιμέρους δράσεις του έργου όπως:

-Hεγκατάσταση της καινοτόμου τεχνολογίας του ΣΑ-ΣΟΖ (Σύστηµα Αποτροπής ΣυγκρούσεωνΟχηµάτων-Ζώων)[Animal-VehicleCollisionPreventionSystem (AVCPS)] σε σημεία τηςπεριοχήςυλοποίησης του έργου (ΓΕΟΚ Καστοριάς, Σκλήθρο Αμυνταίου, Κλειδί Αμυνταίου).

-Η ανάπτυξη καινοτόμου συστήματος παρακολούθησης της κίνησης των ζώων απόυπόγεια περάσματα της Εγνατίας Οδού.

– Η βελτίωση της συνδεσιμότητας των οικοτόπων των προστατευόμενων ειδών.

– Η αύξηση του επιπέδου ενημέρωσης και ενσυναίσθησης των οδηγών.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 7μμ στο Ενυδρείο Καστοριάς (Ζαλόγγου 3, Καστοριά). Η δεύτερη εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 7μμ, στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμυνταίου (Γρηγορίου Νικολαΐδη 2, Αμύνταιο). Η τελευταία εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου, στις 7μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κοζάνης, στο  «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτίριο, (ΧαρισίουΜούκα&Κοβεντάρων, Κοζάνη).

Το έργο LIFESafeCrossing περιλαμβάνει 13 εταίρους: δημόσιους φορείς, ιδιωτικές εταιρείες και ΜΚΟ. H Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η COSMOTE, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και η Περιβαλλοντική Οργάνωση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» είναι οι εταίροι στο έργο από πλευράς της Ελλάδας με τους υπόλοιπους εταίρους να προέρχονται από την Ιταλία, την Ρουμανία και την Ισπανία. Μετά το τέλος τον εισηγήσεων, η συζήτηση της κάθε εκδήλωσης θα συνεχιστεί με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό.

Περισσότερα για το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ: https://life.safe-crossing.eu/

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Διευκρινίσεις για το ζήτημα πληρωμής των λογαριασμών ύδρευσης σε Άγιο Δημήτριο και Ρυάκιο
Επόμενο άρθρο Συνεργασία Στάθη Κωνσταντινίδη-Παύλου Μαρινάκη στο Διοικητήριο