Ειδήσεις

«Πράσινο χωριό»: Την Ενεργειακή Κοινότητα Ακρινής θα συστήσει ο Δήμος Κοζάνης


Στη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας Ακρινής θα προχωρήσει ο Δήμος Κοζάνης, ώστε μέχρι το τέλος του έτους  να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου για το οποίο δεσμεύτηκε η κυβέρνηση και θα μετατρέψει την Ακρινή σε «πράσινο χωριό».

Σημειώνεται, ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του ο  αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης, επαναβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης για την υλοποίηση του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην υλοποίηση του «πράσινου χωριού», που θα δίνει ένα διαφορετικό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα στην Κοινότητα και τους κατοίκους.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας υπογράμμισε, ότι ο Δήμος Κοζάνης θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας Ακρινής, στην οποία θα περιέλθει το φωτοβολταϊκό που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ για τους κατοίκους.

Υπουργείο, Περιφέρεια και Δήμος Κοζάνης θα συνεργαστούν στενά, ώστε να παρωθηθούνόλες οι απαραίτητεςενέργειες και διαδικασίες για την υλοποίηση του εναλλακτικού σχεδίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Αμανατίδης "Συμμαχία για την Ανάπτυξη" από την Καστοριά: Επιτάχυνση και αποτέλεσμα χωρίς διαχωρισμούς στις αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες
Επόμενο άρθρο Λάζαρος Μαλούτας: Η φιλοσοφία του σχεδίου μας δίνει νέα προοπτική στο Δήμο Κοζάνης