Ειδήσεις

Λάζαρος Μαλούτας: Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας με στοχευμένα έργα και παρεμβάσεις


Στην ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου Κοζάνης, καθώς και στην ουσιαστική στήριξη του αθλητισμού αναφέρθηκε ο Λάζαρος Μαλούτας, συνομιλώντας με εκπροσώπους αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023. Το πρόγραμμα επισκέψεων της ημέρας περιελάμβανε συνάντηση με τα στελέχη της ΑΝΚΟ.

Ο επικεφαλής της «Ενότητας» υπογράμμισε πως «Κρίσιμο στοιχείο του νέου σχεδιασμού είναι ο αθλητισμός και οι ειδικότερες μορφές του, όσες δηλαδή συνδυάζουν τον αθλητισμό με την ψυχαγωγία. Θέλουμε να στηρίξουμε ουσιαστικά τον αθλητισμό κάθε είδους, τόσο στο πλαίσιο της μέριμνας που λαμβάνει για την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των δημοτών όσο και σε εκείνο της ανάδειξης του πρωταθλητισμού».

Επίσης, ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε  στη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ειδικού αθλητισμού και ψυχαγωγίας των νέων, στις οποίες θα λαμβάνουν χώρα δραστηριότητες όπως skateboard, rollers, parkour, τοίχος αναρρίχησης, πίστα για ποδήλατα ΒΜΧ κ.α., ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις κυρίως των νεαρότερων ηλικιών και για να προαχθεί η κοινωνική ενσωμάτωση των νέων μέσω του αθλητισμού και των υπολοίπων μορφών δημιουργικής έκφρασης.

«Οι υποδομές πολιτισμού και άθλησης ποτέ δεν αρκούν, πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Η ποιότητα ζωής έχει να κάνει και με την ψυχαγωγία και την άθληση. Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής με στοχευμένα έργα και παρεμβάσεις σε αθλητισμό και πολισμό», υπογράμμισε ο  επικεφαλής της «Ενότητας». Ο Κ. Μαλούτας συνέχισε λέγοντας πως «Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις υφιστάμενες δομές πολιτισμού και να προγραμματίσουμε μια σειρά παρεμβάσεων που στόχο θα έχουν την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων δημιουργικής έκφρασης σε διάφορους κλάδους της τέχνης (φωτογραφία, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική, τηλεόραση, ψηφιακά έργα, εργαστήρια STEM, κ.α.). Εξαιρετικά σημαντικός είναι ο προγραμματισμός μας για  αναβάθμιση και  εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων Αθλητικών Κέντρων (Λιάπειο, Λευκόβρυση, Άνω Κώμης κλπ), αλλά και το συγκρότημα κλειστής κολυμβητικής δεξαμενής με παράλληλες εγκαταστάσεις αναψυχής και εμπορικού χαρακτήρα στη ΖΕΠ».

Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Αμανατίδης "Συμμαχία για την Ανάπτυξη" – Οι συναντήσεις στις Τ.Κ. της Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης σε οδούς της Κοζάνης, για τον εκσυγχρονισμό φρεατίων ύδρευσης, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου