Ειδήσεις

Υπηρεσίες συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων για τη δημιουργία ενιαίου δικτύου σήμανσης των σημείων μαχών της Δυτικής Μακεδονίας


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και τον ανάδοχο του έργου, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Υπηρεσίες συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων για τη δημιουργία ενιαίου δικτύου σήμανσης των σημείων μαχών της Δυτικής Μακεδονίας» που αποτελεί το πρώτο από τα τρία υποέργα της πράξης  «Υπηρεσίες συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων για την ανάδειξη και δημιουργία ενιαίου δικτύου σήμανσης και πληροφόρησης των σημείων μαχών της Δυτικής Μακεδονίας» MIS 5123945.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται  και 44.200,30 ευρώ (με Φ.Π.Α.), με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014 – 2020» και συγχρηματοδότηση από το Ε.Τ.Π.Α. και συγκεκριμένα από την ΣΑΕΠ 005.

Επιγραμματικά, οι εργασίες που θα γίνουν είναι:

  • Καταγραφή σημείων μαχών και αναζήτηση και καταγραφή ιστορικών γεγονότων.
  • Συγγραφή, επιμέλεια κειμένων και μετάφραση.
  • Δημιουργία Διαδικτυακής Πύλης ενημέρωσης και προβολής των Σημείων Μαχών.
  • Γραφιστικός σχεδιασμός πινακίδων σήμανσης και ερμηνείας.
  • Εφαρμογή ψηφιακής Ξενάγησης σε Android και Ios.
  • Εκπαίδευση-Πιλοτική λειτουργία.
  • Υπηρεσίες wed marketing και προώθησης.

Μέσω της ανάδειξης των σημείων Μαχών θα δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες, να ενημερώνονται για την ιστορική, πολιτιστική, πολιτισμική και αναπτυξιακή αξία των ιστορικών σημείων. Ταυτόχρονα το έργο θα συμβάλει στην ανάδειξη των τόπων θυσίας των ανθρώπων που θυσιάστηκαν για τα μεγάλα ιδανικά της πατρίδας μας.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 (2023)
Επόμενο άρθρο Καλλιόπη Βέττα: Με αυταπάρνηση και συλλογικό αγώνα μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα - Μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου