Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Με αυταπάρνηση και συλλογικό αγώνα μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα – Μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα παρευρέθηκε, εκπροσωπώντας τη Βουλή, στις εκδηλώσεις για τον εθνικό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και για τα Ελευθέρια της πόλης Πτολεμαΐδας, ενώ αύριο θα παρευρίσκεται, ομοίως εκπροσωπώντας το Κοινοβούλιο, στις εκδηλώσεις μνήμης και το μνημόσυνο των εκτελεσθέντων της μαρτυρικής κοινότητας Μεσόβουνου.
Η κ. Βέττα, με αφορμή τη σημερινή επέτειο, δήλωσε:
«Η επέτειος του ΟΧΙ είναι μια αιώνια υπόμνηση και μια διαρκής προτροπή. Μια υπενθύμιση ότι οι πρόγονοι μας, παρά τους δυσμενείς συσχετισμούς, όρθωσαν το ανάστημά τους και αντιστάθηκαν στους φασίστες και τους ναζιστές που επιβουλεύονταν την εθνική μας κυριαρχία.
Μια αντίσταση πρωτοφανής, ορμητική και γενναία που δεν κάμφθηκε από τη μετέπειτα ήττα στο μέτωπο, αλλά μετεξελίχθηκε στις αντιστασιακές οργανώσεις και τον Ε.Λ.Α.Σ. που, με πάνδημη συμμετοχή, διεκδίκησε και κέρδισε την ανεξαρτησία από τις δυνάμεις κατοχής και τους συνεργάτες τους.
Παράλληλα, η σημερινή ημέρα είναι μια προτροπή σε όλες και όλους μας ότι με αυταπάρνηση και συλλογικό αγώνα μπορούμε να πετύχουμε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα και να βαδίσουμε στον δρόμο της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας.

Αιώνια τιμή στους πεσόντες πρoγόνους μας, Χρόνια πολλές σε όλες και όλους!»

Προηγούμενο άρθρο Υπηρεσίες συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων για τη δημιουργία ενιαίου δικτύου σήμανσης των σημείων μαχών της Δυτικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθρο Στάθης Κωνσταντινίδης: «Αυτή είναι η Ελλάδα της πίστης, της ελπίδας και της αυτοπεποίθησης»