Ειδήσεις

Αποκατάσταση Φέρουσας Ικανότητας και Ενίσχυσης της Γέφυρας του Ποταμού Βενέτικου επί της Ε.Ο.15 Γρεβενών -Τρικάλων


Σε διαδικασία υποβολής προσφορών το έργο «Αποκατάσταση Φέρουσας Ικανότητας και Ενίσχυσης της Γέφυρας του Ποταμού Βενέτικου επί της Ε.Ο.15 Γρεβενών -Τρικάλων». Στο πλαίσιο αναβάθμισης των υποδομών, η Περιφερειακή Αρχή προχωρά στην ενίσχυση της γέφυρας του Βενέτικου ποταμού. Η βελτίωση της φέρουσας ικανότητας της γέφυρας είναι ένα έργο προϋπολογισμού 296.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.)

που θα χρηματοδοτηθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, από πόρους του Πυλώνα ΙΙΙ του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης.

Πρόκειται για αποκατάσταση σημαντικών προβλημάτων επί της γέφυρας λόγω της καταπόνησης που έχει υποστεί από την λειτουργία της, εδώ και 60 χρόνια περίπου.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 08-12-23, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00 μ.μ.

Προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η επισκευή και συντήρηση όλων των τεχνικών έργων και ιδιαίτερα των γεφυρών, στο εθνικό και επαρχιακό της δίκτυο, με στόχο την καλή λειτουργία τους και την οδική ασφάλεια των πολιτών.

Προηγούμενο άρθρο Λάζαρος Μαλούτας: «Συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή Αποστολή των Πόλεων βρισκόμαστε στην πρωτοπορία της προσπάθειας αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης»
Επόμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια