Ειδήσεις

Καλλιόπη Βέττα: Η κοινωνία θα προστατεύσει το συνταγματικό αγαθό της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας που είναι η μόνη ασπίδα


Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια και την αποψίλωση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Παράλληλα, αύριο στις 10:30, θα συζητηθεί στη Βουλή, παρούσης της αρμόδιας Υπουργού, η επίκαιρη ερώτησή της για την τηλεθέρμανση στην Π.Ε. Κοζάνης.

Στις μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που διοργανώθηκαν σε όλη την χώρα, η εκπαιδευτική κοινότητα εξέφρασε την αντίθεσή της στις εξαγγελίες της κυβέρνησης τονίζοντας ότι προωθείται η καταστρατήγηση του άρθρου 16, η επιβολή διδάκτρων, η υποβάθμιση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων, και η συρρίκνωση τμημάτων, ειδικά της περιφέρειας.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Διαδηλώνουμε σήμερα μαζί με την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας ενάντια στην απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει δείξει τα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήριά της εδώ και πέντε χρόνια: με την αποψίλωση και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, την αδιαφορία για τα δημόσια ΑΕΙ που είναι μακράν τα πιο υποχρηματοδοτημένα στην Ευρώπη, την εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των κολλεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια, την μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την λαιμητόμο με την Ε.Β.Ε., και μια σειρά άλλων μέτρων που ναρκοθέτησαν το κοινό αγαθό της Παιδείας.

 

Προσωπικά, αλλά κι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., σας διαβεβαιώνω ότι τόσο μέσα, όσο κι έξω από την Βουλή, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουμε τις κυβερνητικές επιδιώξεις.

 

Η δημόσια και δωρεάν Παιδεία είναι μια κατάκτηση της ελληνικής κοινωνίας, μια απάντηση στο δημοκρατικό αίτημα για ισότητα ευκαιριών, δικαιοσύνη, προκοπή και ανοδική κοινωνική κινητικότητα.

 

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση να άρει αυτή την κατάκτηση και να παίξει με το μέλλον της χώρας και της νεολαίας της»

 

Τέλος, αύριο στις 10:30, θα συζητηθεί στην Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η κ. Βέττα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Αναπάντητα ερωτήματα για το μέλλον, την βιωσιμότητα και το κόστος της τηλεθέρμανσης στην Π.Ε Κοζάνης», καθώς οι εξελίξεις με τις δυσθεώρητες αυξήσεις στα τιμολόγια ελέω της κυβερνητικής αδιαφορίας, αλλά και των ερωτημάτων για το διάδοχο σχήμα, εγείρουν μεγάλες ανησυχίες στους πολίτες της περιοχής.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής σε περιοχή της Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Καλλιόπη Βέττα: Ευνοημένοι οι κάτοικοι της Π.Ε. Κοζάνης σύμφωνα με την κυβέρνηση, αποδεκτές οι αυξήσεις στην τηλεθέρμανση, καμία δέσμευση για τον Σ.Η.Θ.Υ.Α.