Ειδήσεις

Εξιχνιάσθηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, -2- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης που διαπράχθηκαν στην πόλη των Γρεβενών


Εξιχνιάσθηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, -2- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης που διαπράχθηκαν στην πόλη των Γρεβενών σε βάρος -2- ημεδαπών.

Στην πρώτη περίπτωση, 52χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι, μέσα Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, παρουσιάζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθή, απέσπασε από τον τραπεζικό λογαριασμό του, το χρηματικό ποσό των -2.900- ευρώ περίπου.

Στη δεύτερη περίπτωση, 61χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι, μέσα Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, άγνωστο άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και αφού του παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, έπεισε αυτόν να μεταφέρει από -2- τραπεζικούς λογαριασμούς του σε -4- έτερους τραπεζικούς λογαριασμούς συνολικά το χρηματικό ποσό των -8.450- ευρώ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών -3- ημεδαπών ηλικίας 20,33 και 51 ετών, οι οποίοι είναι κάτοχοι των τραπεζικών λογαριασμών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη και σύσταση εγκληματικής ομάδας.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζεται η έρευνα, για την ταυτοποίηση έτερων ατόμων-συνεργών της εγκληματικής ομάδας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Εορδαίας: Διαθέτει κλιματιζόμενους χώρους για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες
Επόμενο άρθρο Ξεκινά στο Δήμο Εορδαίας το έργο “Αντικατάσταση ηλεκτρικών πινάκων και αποκατάσταση βλαβών εγκαταστάσεων δημοτικού ηλεκτροφωτισμού”