Ειδήσεις

Ξεκινά στο Δήμο Εορδαίας το έργο “Αντικατάσταση ηλεκτρικών πινάκων και αποκατάσταση βλαβών εγκαταστάσεων δημοτικού ηλεκτροφωτισμού”


Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αντικατάσταση ηλεκτρικών πινάκων και αποκατάσταση βλαβών εγκαταστάσεων δημοτικού ηλεκτροφωτισμού Δήμου Εορδαίας- Α’ΦΑΣΗ» υπέγραψαν σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ Ι. & ΣΙΑ Ε.Ε.»

Η αρχική προϋπολογισθείσα δαπάνη του έργου ανέρχονταν σε 1.085,000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, αλλά σύμφωνα με την προσφορά του αναδόχου, η οποία είναι επί μέρους ποσοστά έκπτωσης, με μέση τεκμαρτή έκπτωση 41,12% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης, το κόστος του έργου ανέρχεται σε 643.933,49 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Το έργο αυτό έρχεται να επιλύσει προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στην πόλη της Πτολεμαΐδας και στις Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας και να αναβαθμίσει το δημοτικό ηλεκτροφωτισμό.  Ενδεικτικά, αντικείμενο των εργασιών είναι – μεταξύ άλλων – η εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης ηλεκτρικών πινάκων του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην Πτολεμαΐδα και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας, η εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών ώστε να υπάρξουν νόμιμες συνδέσεις των ηλεκτρικών πινάκων τροφοδοσίας δικτύων δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, με το δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ, συντήρηση δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού (αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων, αντικατάσταση κατεστραμμένων πηνίων/ εκκινητών, καθαρισμός φωτιστικού σώματος κτλ.), αποκατάσταση καλωδιακών βλαβών δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και πλήθος άλλων εργασιών.

Στη μελέτη του έργου περιλαμβάνεται μια σειρά επεμβάσεων που έχουν σκοπό –μεταξύ άλλων σκοπών- να αποκαταστήσουν οριστικά και τα προβλήματα – ελλείψεις που αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας, για την αποκατάσταση των αναφερόμενων προβλημάτων.

Οι προβλεπόμενες εργασίες θα λάβουν χώρα αφότου ελεγχθούν – σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ HD384 – οι υφιστάμενες ηλεκτρικές γραμμές και η υπόλοιπη υποδομή του δικτύου ηλεκτροφωτισμού κάθε οδού από το τεχνικό προσωπικό του Αναδόχου.

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάσθηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, -2- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης που διαπράχθηκαν στην πόλη των Γρεβενών
Επόμενο άρθρο Εξασφαλίστηκαν πρόσθετα κονδύλια για την ενίσχυση του επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου