Ειδήσεις

Πλήρωση μίας θέσης Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 243 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα  Καλλικράτης», όπως αντικαταστάθηκαν με τις όμοιες του άρθρου 214 του Ν. 4555/2018  (ΦΕΚ 133 Α’) «Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» και με αυτές του άρθρου 15 του ν. 4623/2019 (ΦΕΚ 134 Α΄)
  2. Τις διατάξεις του ν. 3528/2007 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.» (ΦΕΚ 26 Α΄)
  3. Τις διατάξεις του ν. 4354/2015 «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις κ.λπ.» (ΦΕΚ 176 Α΄)
  4. Τις διατάξεις του Π.Δ/τος 146/27-12-2010 (ΦΕΚ 239 Α’) «Οργανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  5. Την υπ΄αριθ. 96483/01-07-2021 Βεβαίωση πίστωσης της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  6. Την ανάγκη πρόσληψης ενός (1) Ειδικού Συμβούλου για την υποβοήθηση του έργου του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ

Την πλήρωση μίας (1) θέσης Ειδικού Συμβούλου, για την κάλυψη των αναγκών του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Η πρόσληψη θα διενεργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 243 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α’) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης — Πρόγραμμα Καλλικράτης» όπως αντικαταστάθηκαν με τις όμοιες του άρθρου 214 του Ν. 4555/2018  (ΦΕΚ 133 Α’) «Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» και αυτές του άρθρου 15 του ν. 4623/2019 (ΦΕΚ 134 Α’).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν:

  • Δίπλωμα Μηχανικού Πολυτεχνικής Σχολής της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής.
  • Επαγγελματική εμπειρία, σχετιζόμενη με την Διαχείριση Έργων (Μελέτες – κατασκευές) και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καθώς και με εντάξεις έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, Τοπικού Πόρου κ.λπ.)
  • Γνώση σχεδιαστικών προγραμμάτων (AutoCAD).
  • Γνώση ξένης γλώσσας.
  • Εξάμηνη, τουλάχιστον, εμπειρία σε υπηρεσία Αυτοδιοίκησης
  • Να έχουν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για το μόνιμο προσωπικό του Δημοσίου, ήτοι:
  1. Να είναι Έλληνες πολίτες (Εξαίρεση: Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και πολίτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ).
  2. Να έχουν υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
  3. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαχθεί νόμιμα από αυτές (Εξαίρεση: Δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για τους πολίτες κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους οποίους δεν προβλέπεται στη χώρα τους τέτοιο κώλυμα).
  4. Να μην υπάρχει κώλυμα πρόσληψης από ποινική καταδίκη ή υποδικία ή απαγόρευση ή δικαστική συμπαράσταση ή απόλυση από θέση δημόσιας υπηρεσίας, ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Ν.Π.Δ.Δ. (άρθρο 8 & 9 του Ν. 3528/2007).

Τα ανωτέρω πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά την τελευταία ημέρα προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, όσο και κατά τον χρόνο πρόσληψης.

Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν στην παραπάνω θέση και έχουν τα νόμιμα προσόντα, πρέπει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε  δύο (2) τοπικές εφημερίδες της Π.Ε. Κοζάνηςνα υποβάλλουν,  είτε σε ηλεκτρονική μορφή στα e–mail a.rigga@pdm.gov.gr και a.tsepoura@pdm.gov.gr, είτε με συστημένη επιστολή στην Διεύθυνση Διοίκησης – Δημοκρατίας 27 – Διοικητήριο – Τ.Κ. 50131 Κοζάνηαίτηση στην οποία θα επισυνάπτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Στην περίπτωση αποστολής με e–mail, το εμπρόθεσμο της αίτησης θα κριθεί από την ημερομηνία αποστολής, ενώ στην περίπτωση αποστολής με συστημένη επιστολή, από την ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου.

Απαιτούμενα  δικαιολογητικά:

  1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της Αστυνομικής Ταυτότητας.
  2. Φωτοαντίγραφο  διπλώματος Μηχανικού Πολυτεχνικής Σχολής της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής (σε περίπτωση που ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, πρέπει να προσκομίζεται πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το Ι.Τ.Ε. ή το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για την ισοτιμία, την αντιστοιχία του τίτλου και τη βαθμολογική αντιστοιχία αυτού).
  3. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
  4. Φωτοαντίγραφο τίτλου ξένης γλώσσας, μεταφρασμένο και επικυρωμένο αρμοδίως .
  5. Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης (για τους άρρενες υποψηφίους).
  6. Υπεύθυνη Δήλωση (ν. 1599/1986), όπως ισχύει,  περί μη κατοχής άλλης θέσης στον Δημόσιο Τομέα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 3 του ν. 1256/82.
  7. Υπεύθυνη δήλωση (ν. 1599/1986), όπως ισχύει, ότι έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων.
  8. Υπεύθυνη δήλωση (ν. 1599/1986), όπως ισχύει, ότι:

α. δεν έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερία ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής

β. δεν είναι υπόδικοι που να έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α’, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί

γ. δεν έχουν λόγω καταδίκης στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα

δ. δεν τελούν είτε υπό στερητική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), είτε υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) είτε υπό τις δύο αυτές καταστάσεις

ε. δεν έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλο Ν.Π.Δ.Δ. λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζόμενου και σε καταφατική περίπτωση να έχει παρέλθει πενταετία από την απόλυση.

  1. Βιογραφικό σημείωμα
  2. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες απαιτείται η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης (ν. 1599/1986), όπως ισχύει, ότι έχουν λάβει γνώση της παρ. 8 του άρθρου 214 του ν. 4555/2018.
Τα δικαιολογητικά να συνοδεύονται από αίτηση υποψηφιότητας και να κατατεθούν εμπρόθεσμα.

Για όσους έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία σε άλλο τομέα δραστηριότητας,  η άσκηση του ελευθέριου επαγγέλματος είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση καθηκόντων του Ειδικού Συμβούλου, μπορούν όμως να εξαιρεθούν από τον περιορισμό του παρόντος εδαφίου, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (αρ. 214  ν. 4555/18)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης

Γρηγόριος Θ. Τσιούμαρης

Προηγούμενο άρθρο Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το ΔΠΜΣ “Ενεργειακές Επενδύσεις και Περιβάλλον” ακαδημαϊκού έτους 2021-2022
Επόμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Επιστημονικό συνέδριο «Αναπτυξιακή Χρηματοδοτική Πολιτική & Δημοσιονομικός Έλεγχος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» με συμμετοχή του γ.γ. Νίκου Νικολάου