Ειδήσεις

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό υπεύθυνου σε ερευνητική δομή του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάλυσης και Επιχειρηματικότητας


Ο Πρόεδρος του Π.Ε.Κ. «ΤΗΜΕΝΟΣ» κ. Στέργιος Μαρόπουλος, και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάλυσης και Επιχειρηματικότητας κ. Νικόλαος Τσούνης, καλούν τους ενδιαφερομένους να αιτηθούν  για τον ορισμό υπευθύνου στην Ερευνητική Δομή του Ινστιτούτου.

  • Περιφερειακή Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα(Κοζάνη)

Το Ινστιτούτο Οικονομικής Ανάλυσης και Επιχειρηματικότητας, με έδρα την Καστοριά, έχει ως στόχους:

  • Τη διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας στους τομείς των οικονομικών της εργασίας/απασχόλησης, Εναλλακτικού Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας, περιφερειακής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας.
  • Τη παροχή υπηρεσιών σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που αφορούν τα παραπάνω αντικείμενα,
  • Την εκπαίδευση, επιμόρφωση και πρακτική άσκηση επιχειρηματιών, φοιτητών και ανέργων στα παραπάνω αντικείμενα
  • Την ανάπτυξη συνεργασιών με άλλους ερευνητικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού,
  • Τη διαμεσολάβηση ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για την ανάπτυξη ερευνητικών μονάδων στις επιχειρήσεις
  • Τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας και τη προώθηση της καινοτομίας στους παραγωγικούς τομείς της Περιφέρειας,
  • Την αποτελεσματική αλληλεπίδραση εκπαίδευσης και έρευνας, συμμετέχοντας στον ενιαίο χώρο ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας, και στον ευρωπαϊκό χώρο έρευνας,
  • Τη διάχυση της γνώσης και η προβολή των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων,
  • Τη δημιουργία, αξιοποίηση, συντήρηση και επέκταση ερευνητικών υποδομών υψηλής ποιότητας στις δομές του ινστιτούτου,
  • Τη περιφερειακή ανάπτυξη, τη προώθηση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης,
  • Τη συμβολή στην προώθηση της κοινωνικής ευημερίας συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής μεγέθυνσης και της προώθησης της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας.
  • Την ανάληψη ερευνητικών, αναπτυξιακών και συμβουλευτικών δράσεων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας στα αντικείμενα που θεραπεύει.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία του ΠΕΚ “ΤΗΜΕΝΟΣ”, μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση urc@uowm.grμέχρι 23/07/2021.

Η αίτηση υποψηφιότητας παρέχεται μαζί με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην ιστοσελίδα https://urc.uowm.gr/aitisi-ypefthynou-erevnitikon-domon/.
Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλέφωνο επικοινωνίας 2461056492.

Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να συνυποβληθεί Βιογραφικό Σημείωμα, ηλεκτρονικά σε μορφή αρχείου pdf.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι μέλη ΔΕΠ του ΠΔΜ, επιστήμονες αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους με ερευνητικά ενδιαφέροντα σχετικά με το αντικείμενο της ερευνητικής δομής της οποίας αιτούνται να οριστούν υπεύθυνοι.

Οι υποψήφιοι εφόσον επιλεγούν για συνεργασία θα κληθούν να καταθέσουν επικυρωμένα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα πιστοποιούν την ακρίβεια των αναφερόμενων δικαιολογητικών στην καρτέλα υποψηφίου και στο βιογραφικό τους σημείωμα, ενώ αν απαιτηθεί μπορεί να κληθούν και για προσωπική συνέντευξη από τη Συντονιστική Επιτροπή του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάλυσης και Επιχειρηματικότητας του ΠΕΚ «ΤΗΜΕΝΟΣ». 

 

Ο Πρόεδρος του ΠΕΚ/ΠΔΜ «ΤΗΜΕΝΟΣ»
Στέργιος Μαρόπουλος

Προηγούμενο άρθρο Η Γενική Πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη , Σίβυλλα Μπέντικ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του ΕΒΕ
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία διεξήχθη η 2η Θεματική Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Εορδαίας