Ειδήσεις

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 150 χρόνων προσφοράς του Ιστορικού Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος της Βουλής


Ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Γ. Παπαδόπουλος συμμετείχε την Παρασκευή 13/08/2021 στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 150 χρόνων προσφοράς των εκπαιδευτηρίων ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων.

Ο κ. Παπαδόπουλος παρέστη στην επίσημη δοξολογία που έγινε στην Αγία Μαρίνα Τσοτυλίου, κατέθεσε στεφάνι στις προτομές των Πρωτεργατών των Εκπαιδευτηρίων και στη συνέχεια  παρακολούθησε μαζί με τους κατοίκους και τους επισκέπτες τις ομιλίες σχετικά με το ρόλο και τη μεγάλη προσφορά των Εκπαιδευτηρίων.

Στον χαιρετισμό του δε, μεταξύ άλλων τόνισε: «Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η Πατρίδα μας ……, με την επιδημία του κορωνοϊού, τις καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και την κρίση των αρχών και των αξιών…., το Γυμνάσιο Τσοτυλίου αποτελεί ένα δυνατό Φως Παιδείας και Πολιτισμού στην περιοχή μας, στην Ελλάδα αλλά και στον Υπόλοιπο κόσμο. Τιμούμε σήμερα τους Ιδρυτές, τους Δωρητέςτους Καθηγητές και Μαθητές που διαχρονικά πέρασαν από το Τσοτύλι».

Η Ιστορικό Γυμνάσιο και το περίφημο Οικοτροφείο του Τσοτυλίου, είναι από τα αρχαιότερα και λαμπρότερα Πνευματικά Ιδρύματα του ευρύτερου χώρου της Μακεδονίας και αποτέλεσε πυλώνα γνώσης, συμβάλλοντας και ενισχύοντας την εκπαίδευση της περιοχής και όχι μόνο.

Για το λόγο αυτό η τόσο σημαντική  «ΕΠΕΤΕΙΟΣ» των Γραμμάτων και της Ελληνικής Παιδείας, για τα 150 Χρόνια της λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ, έλαβε σήμερα τις τιμές που της αρμόζει.

Προηγούμενο άρθρο ΦΣ Κοζάνης: Δυνατή προσθήκη στην επίθεση της ομάδα μας με Βαλεντίνο Μπάρο (Valentino Baro) !!!
Επόμενο άρθρο Σιδερά – Κτενά επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης