Ειδήσεις

Σιδερά – Κτενά επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης


Επίσκεψη στα Σιδερά & Κτενά πραγματοποίησε την Πέμπτη 12 Αυγούστου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Γρηγόρης Τσιούμαρης συνοδευόμενος από τον δραστήριο Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βασίλη Δεμερτζίδη. Ταυτόχρονα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Ιερέα , Πατήρ Δημοσθένη, τον πρόεδρο του Γεωργοκτηνοτροφικού συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπο Τοπαλίδη καθώς και κατοίκους της περιοχής που ασχολούνται κατ εξοχήν με τον πρωτογενή τομέα (κτηνοτροφία – αγροκαλλιέργεια).

Ο Πρόεδρος έθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη το πρόβλημα των συχνών πλημμυρικών φαινομένων του εύφορου κάμπου των 4.500 στρεμμάτων που μετατρέπεται σε λίμνη λόγω των όμβριων υδάτων που ρέουν από τα γύρω υψώματα και καθιστούν την καλλιέργειά του αδύνατη. Εν συνεχεία αιτήθηκε αφενός τον καθαρισμό των ρεμάτων αφετέρου αντιπλημμυρική προστασία όλου του κάμπου.

Αναφέρθηκε στην προβληματική οδοποιία από τη συνεχή διέλευση βαρέων οχημάτων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται με φωτοβολταϊκά. Επιπροσθέτως αιτήθηκε τη μεταφορά το Μνημείου των Πεσόντων σε χώρο πλησίον της Εκκλησίας.

Ακολούθησε επίσκεψη σε αγροκτηνοτροφικές μονάδες όπου θα ενισχυθούν οι υποδομές πρόσβασης με ασφαλτόστρωση των κύριων οδικών αξόνων με την εργολαβία να βρίσκεται σε εξέλιξη : «Υποδομές για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε Κοζάνης» Γ’ Φάση.

Συγκινητική και η προσπάθεια του Ιερέα Πατρός Δημοσθένη για την ανέγερση του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία «ιδίαις χερσίν» με την αρωγή των κατοίκων της κοινότητας. Αξιέπαινη δε η βούληση των κατοίκων για την ανέγερση των κτισμάτων στον Κτενά από τις πέτρες των χαλασμάτων των προσφυγικών σπιτιών διατηρώντας έτσι άσβεστες τις μνήμες των 45 οικογενειών που εγκαταστάθηκαν εκεί το 1923.

Ο Πρόεδρος και οι κάτοικοι ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την Τοπική Κοινότητα στην οποία μετά το «νοικοκύρεμα» των γεωργοκτηνοτροφικών μονάδων θα ακολουθήσει και έργο ασφαλτόστρωσης του δρόμου Λιβερών – Ασβεστόπετρας μειώνοντας στο ήμισυ τη χιλιομετρική απόσταση, από 25 σε 12 χλμ. με αποτέλεσμα την ευκολότερη και γρηγορότερη πρόσβαση των επιχειρήσεων και κατοίκων της περιοχής στην Πτολ/δα με την οποία τη συνδέουν πολυάριθμοι συγγενικοί και φιλικοί δεσμοί.

Προηγούμενο άρθρο Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 150 χρόνων προσφοράς του Ιστορικού Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος της Βουλής
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στη Δυτική Μακεδονία την Παρασκευή 13 Αυγούστου